Anasayfa / KÜLOT/ Sütyen Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler? Yazdırın

Sütyen Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Sütyen Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Hiç kuşkusuz ki kadın gardırobunun vazgeçilmez bir parçası da sütyendir. İşte bu noktada da sütyen modeli tercihiniz çok önemli çünkü bedeniniz açısından doğru tercih edilmemiş bir sütyen öncelikle sizin duruşunuza , göğüslerinizin yapısına ve omuz-sırt sağlığınıza ciddi zararlar verir. İçinde rahat edemediğiniz bir sütyen göğüslerinizin zamanla deforme olmasına neden olur. Estetik açıdan da kıyafetlerinizin duruşu doğru sütyen tercihiyle de alakalıdır. 

Tüm bu önemli ayrıntıların başında " Sütyen Ölçümüzü Doğru Biliyor muyuz?" sorusu yer almaktadır. Sütyen ölçünüz için 2 tip ölçü alınır:

1) Göğüs altı ölçüsü (Beden Ölçüsü) :  Mezurayı göğüslerinizin biraz altından,  sırt kısmınızdan öne doğru gelecek çevreleyin. Göğüs altı ölçünüz 89 cm ise sütyen bedeniniz 90 a denk gelmektedir.

2) Göğüs çevresi ölçüsü (Kap Ölçüsü) : Burada da mezurayı yine sırttan öne doğru göğüs uçlarınızı çevreleyecek şekilde ölçü alınız. Cm. cinsinden çıkan değer, göğüs çevrenizin ölçüsünü ifade eder. Yine sütyen ölçüm tablosuna bakarak, bu ölçünün hangi cup bedenine denk geldiğini bulunuz. Örneğin göğüs çevrenizin ölçüsü 95cm. ise, cup bedeniniz B’dir.

Sütyen ölçümüzü doğru belirledikten sonra şu hususlara da dikkat etmeliyiz: 

*Satın aldığınız sütyenin orta kısmı göğüs kafesinize oturmalıdır.

*Göğüsleriniz sütyeniniz üzerinden taşma yapmamalıdır.

*Sütyeninizin balenleri göğsünüzde batma hissi vermemelidir.

*Sütyeninizin askıları omuzlarınız üzerinde ağırlık oluşturacak kadar dar, omuzlarınızdan düşecek kadar da geniş ayarlı olmamalıdır.

*Sütyeninizin sırt kısmı yukarıya doğru çekmemelidir.

*Sütyeniniz kap kısmından pot yapmamalı ve satın aldığınız sütyenin kumaş yapısı sizi rahatsız edecek türde olmamalıdır.

Size önerimiz, her markanın sütyen kalıpları farklılık gösterdiğinden beden ve kap ölçüsünüzü doğru biliyor olsanızda sağlıklı bir tercih için sütyen almadan önce mutlaka deneyiniz. Göğüs yapınız küçük ise balenli, destekli yarım kesim sütyen modellerini tercih edebilirsiniz. Böylece göğüslerinizin daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Göğüsleriniz büyük ise balenli sütyen modelleri yerine kalın omuz askılı ve sırt kısmının da kalın olmasına özen gösteriniz. Omuz askılarının kalın olması göğüslerinizin ağırlığını taşıyabilmesi ve omuzlarınızda çöküklük yaratmaması açısından önemlidir. Günlük kullanımlarınızda size ağırlık hissi vermeyen balensiz toparlayıcı sütyen modelleri büyük göğüslü kadınlar için doğru tercih olacaktır. Özel günlerinizde ise transparan toparlayıcı sütyen modelelleri veya dantelli büyük beden sütyen modelleri tercih edebilirsiniz.


|